ضربه تحریم های ترامپ به حفاری کنندگان آمریکایی

به گزارش مهسان بلاگ، آمریکا کوشش هایش را برای تحریم ایران مضاعف نموده اما اقدامات واشنگتن با تداوم جنگ تجاری با چین و تاثیر آن بر جریان تجارت نفت جهانی ممکن است پیچیده تر گردد.

ضربه تحریم های ترامپ به حفاری کنندگان آمریکایی

به گزارش خبرنگاران، برایان هوک، مدیر گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا 16 اوت اظهار داشت که آمریکا هر کشوری که پس از مهلت چهارم نوامبر نفت ایران را خریداری کند، مجازات خواهد نمود. چین هیچ نشانی از اینکه قصد دارد با آمریکا همکاری کند، بروز نداده است و هوک نیز وضع تحریم های ثانویه علیه چین را در صورتی که این کشور به خرید نفت ایران ادامه دهد، منتفی نکرد.

اگرچه سایر واردنمایندگان نفت ایران از جمله ژاپن و کره جنوبی خرید کمتری از ایران داشته اند، چین در واقع واردات از ایران را افزایش داده است.

چین در اوت دور جدید از تعرفه ها روی کالاهای آمریکایی را اظهار داشت که برخی از محصولات نفتی نیز در میان آن قرار داشتند با این حال نفت خام آمریکا در این فهرست نبود.

اما واردات محصولات انرژی آمریکا از سوی چین رو به کاهش بوده است. آمار رهگیری کشتی ها نشان می دهد که در ماه اوت هیچ نفتکش آمریکایی به مقصد چین حرکت ننموده است. اگر جنگ تجاری آمریکا و چین شدت بگیرد، چین ممکن است برای تامین انرژی به منابع جایگزینی مانند روسیه یا ایران روی بیاورد. این مسئله ضربه سنگینی برای تامین نمایندگان انرژی آمریکایی مانند شرکت چینیر انرژی خواهد بود که LNG به چین صادر می نمایند.

چین دومین بازار بزرگ کالاهای انرژی آمریکایی است. این کشور در ماه مه 427 هزار بشکه در روز واردات از آمریکا داشت که طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی، از کانادا با واردات 289 هزار بشکه در روز بالاتر ایستاد.

با وجود اینکه نفت آمریکا هنوز در فهرست تعرفه های دولت چین قرار نگرفته است اما در حال حاضر واردنمایندگان چینی نظیر یونی پک رویکرد صبر و انتظار را برای خرید نفت آمریکا پیشه نموده اند.

این وضعیت ممکن است برای چین به انتخاب بین محصولات انرژی ایران و آمریکا منتهی گردد. محصولات انرژی آمریکایی برای واردنمایندگان چینی جذاب بوده اما مزایای ژئوپلیتیکی دوستی با ایران ممکن است بر مزایای اقتصادی واردات نفت آمریکا سنگینی کند.

تصمیم آمریکا برای خروج از برجام و اتخاذ یک سیاست تهاجمی تر در قبال ایران محاسبات ژئوپلیتیکی را تغییر داده است. اتحادیه اروپا که برجام را امضا نموده است، کوشش نموده روابطش با ایران را حفظ نموده و از تهران در برابر تحریم های آمریکا حمایت کند. آنها امیدوارند که این توافق را همچنان حفظ نمایند. با وجود این شرکت های اروپایی مانند توتال در مواجهه با تهدیدهای واشنگتن، پا پس کشیده اند.

در حالی که اروپا از ایران فاصله می گیرد احتمالا چین و روسیه جای خالی اروپایی ها را پر نموده و در نفت ایران سرمایه گذاری بیشتری به عمل آورده و نفت بیشتری از ایران خریداری خواهند کرد.

برخی از تحلیلگران پیش بینی نموده اند که چینی ها ممکن است پس از به اجرا درآمدن تحریم های آمریکا در نوامبر نفت بیشتری از ایران خریداری نمایند. چین بزرگترین مشتری نفتی ایران است و 35 درصد از صادرات نفت ایران را خریداری می نماید. با کاهش خرید از سوی کشورهای دیگر، فرصت چین برای نزدیکی بیشتر به ایران و سود بردن از عرضه بیشتری که نادیده دریافت آن سخت خواهد بود، افزایش پیدا می نماید.

چین با انتخابش برای نادیده دریافت تحریم های آمریکا و کاهش خرید نفت آمریکا این سیگنال واضح را ارسال می نماید که با سیاست آمریکا همراه نمی گردد و تمایل دارد به ایران کمک کند. برای این دو کشور که روابطشان در سال های اخیر رشد نموده است، تغییر وضعیت احتمالا روابط دوجانبه را مستحکم نموده و عزم ایران را برای ایستادگی در برابر آمریکا پایدار می نماید.

ایران و چین به همراه روسیه و ترکیه به دلیل مسائل درهم آمیخته ژئوپلیتیکی و انرژی به یکدیگر نزدیک می شوند. با افزایش فشار آمریکا بر ایران و محدود شدن عرضه جهانی نفت احتمالا این روابط در ماه های آینده قوی تر خواهد شد. چنین اتفاقی، کارآمدی استراتژی آمریکا برای فشار بر ایران را به چالش می کشد. تحریم های جدید ممکن است ایران را به چین نزدیکتر کند و خریداران چینی را از صادرات انرژی آمریکایی دور کند و رویای نفوذ انرژی آمریکایی نقش بر آب گردد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 510

به "ضربه تحریم های ترامپ به حفاری کنندگان آمریکایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضربه تحریم های ترامپ به حفاری کنندگان آمریکایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید